انواع دستگاه تصفیه هوا
برای انواع دستگاه تصفیه هوا میتوان دسته بندی های گوناگونی ایجاد کرد و بسته به نوع آن ها، محل مورد استفاده، فیلتر های موجود در آن و … دستگاه های تصفیه هوا را جدا کرد. در اینجا دو نوع رایج ترین این دسته بندی ها که شامل موارد زیر میشود را برایتان بازگو میکنیم.
دستگاه تصفیه هوا بر اساس محل استفاده
- دستگاه تصفیه هوا ایستاده
- دستگاه تصفیه هوا همراه
- دستگاه تصفیه هوا اتومبیل
- دستگاه تصفیه هوا رومیزی
- دستگاه تصفیه هوا برای برجها و آپارتمانها
رزان کالا محصولات متنوعی در حوزه دستگاه های تصفیه هوا دارد و برندهای بزرگ دنیا را عرضه میکند. شما میتوانید این محصولات را از فروشگاه اینترنتی رزان کالا سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.
دستگاه تصفیه هوا بر اساس فیلتراسیون
- مدل های فعال یا اکتیو
- مدل های پسیو یا غیرفعال
اما در ادامه شرح مختصری از هر کدام به شما عزیزان داده میشود تا اطلاعات بیشتری در مورد دستگاه های تصفیه هوا کسب کنید
دستگاه تصفیه هوا ایستاده
دستگاه های تصفیه هوا ایستاده معمولاً از سایزهای بزرگتری نسبت به انواع دیگر برخوردار هستند و می توان از آنها در منازل ،ادارات،شرکت ها و … استفاده نمود. اکثر دستگاه های تصفیه هوای مورد استفاده در منازل و ادارات از نوع ایستاده هستند.
دستگاه تصفیه هوا همراه
دستگاه تصفیه هوای همراه با استفاده از جذب یونی می تواند به سادگی به دور گردن به اندازهء دلخواه شما آویخته شود و هوای پاکیزه و سرشار از اکسیژن و یون منفی را هر کجا که هستید و حرکت می کنید برای فضای تنفسی شما ( اطراف بینی و دهان) تهیه نماید.
دستگاه تصفیه هوا همراه به شما این اجازه را می دهد تا هنگام آلودگی هوا که خیلی از افراد به جهت نگرانی از سلامت خود و خانواده شان از منزل خارج نمی شوند، با سلامت و اطمینان خاطر از خانه خارج شده و به امور روزمره تان رسیدگی نمائید.
دستگاه تصفیه هوا اتومبیل
دستگاه تصفیه هوای اتومبیل را مي توان روي داشبورد اتومبیل قرار داد و به فندكی ماشين وصل نمود يا با استفاده از باطري قلمي آن را به كار انداخت. دستگاه تصفیه هوا اتومبیل به شما این اجازه را می دهد تا در هوای آلوده شهری با اطمینان خاطر و آسایش کامل با اتومبیل شخصی خود به هر نقطه ای از شهر رفته و کارهای روزمره تان را انجام دهید.
دستگاه تصفیه هوا رومیزی
دستگاه های تصفیه هوا رومیزی با ابعاد کوچک تا متوسط از برندهای متنوع عرضه می گردند و می توان از آنها به راحتی در هر نقطه از منزل یا محل کار که دارای گردش هوای مناسبی است استفاده نمود.
دستگاه تصفیه هوا با فیلتراسیون فعال یا اکتیو
این فناوری، آلایندههای هوا را با استفاده از یونیزه کردن آنها از بین برده و باعث رسوب آلودگی میشود. هر چند شاید در نگاه اول این نوع فیلتراسیون بتواند کارایی بهتری داشته باشد اما باید دقت داشت که معمولا این فناوری با تولید اُزون همراه است.
گاز ازون به شدت برای دستگاه تنفسی و ریهها خطرناک است بنابراین توصیه میشود از خرید دستگاههای تصفیه هوا با فناوری فیلتراسیون فعال خودداری شود.
دستگاه تصفیه هوا با فیلتراسیون غیرفعال یا پسیو
این فناوری به این صورت است که جریان هوای آلوده توسط فنهای قدرتمند دستگاه به داخل آن مکش شده و با گذر از فیلترهای مختلف و جذب آلایندهها، هوای پاک از سمت دیگر دستگاه خارج میشود.
با توجه به این که این دستگاهها دارای تکنولوژی Ozone Free هستند؛ هیچگونه گاز مضری تولید نکرده و برای استفاده خانگی توصیه میشوند.
در خرید یک دستگاه تصفیه هوا به چه نکاتی باید توجه کرد؟
برای چه کسی دستگاه تصفیه هوا میخرید؟
هر فردی به کیفیت مناسبی از هوا برای تنفس نیاز دارد. حساس ترین گروههایی از افراد که به میزان بالاتری از کیفیت هوای مصرفی برای تنفس نیاز دارند؛ افراد بیمار، سالمندان، کودکان و زنان باردار هستند. بنابراین موقع خرید به شخصی که میخواهد برایش تصفیه هوا تهیه کنید توجه کنید.
فضای تحت پوشش مورد نظر شما
انواع دستگاههای تصفیه هوا برای متراژهای مختلف عرضه شدهاند. اتاقها و سالنهایی از حدود ۳۰ مترمربع تا ۷۰ مترمربع را میتوان توسط دستگاههای مختلف تصفیه هوا پوشش داد.
اما به صورت دقیقتر باید گفت مشخصات محدودهی پوشش این دستگاهها براساس مترمکعب بیان میشود. این بدان معناست که هر چه میزان دبی هوای دستگاه بالاتر باشد میتواند حجم هوای بیشتری را تصفیه کند.
انواع فیلترهای تصفیه هوا را بشناسید
- فیلتر پلاسما (ESP) : فیلتر پلاسما در دستگاه تصفیه هوا با خاصیت بار الکتریکی (الکتریسیته ساکن) جاذب ذرات معلق در هوا می باشد.
- فیلتر کربن فعال: فیلتر کربن فعال (اکتیو) در دستگاه های تصفیه هوا اعم از دستگاه های تصفیه هوا خانگی با سطح تماس بسیار بالا گازهای مضر نظیر فرم آلئید و H2S و NH3، انواع بوها و آلاینده های شیمیایی نظیر دود و بوی سیگار، بوی مواد شیمیایی و اسپری ها را جذب می نماید.
- فیلتر هپا: نام این فیلتر از حروف کلمات High Efficiency Particular Arresting به معنی توان بالای گرفتنی ذرات تشکیل شده است. فیلتر هپا توان زدودن بیش از 97.99 درصد ذرات آلاینده هوا را داراست که باعث پاکی و شفافیت هوا می گردد.
- لامپ مولد اشعه ماوراء بنفش در دستگاه تصفیه هوا (UV): لامپ UV در دستگاه تصفیه هوا، با تابش اشعه ماوراء بنفش با خاصیت ضد عفونی کنندگی بالا از بین برنده میکرو ارگانیسم های موجود در هوا نظیر باکتری ها، ویروس ها و قارچ ها می باشد. لامپ UV، ویروس را تا 97.6 درصد جذب می کند و با طول موج آن 254mm می تواند باکتری ها را به طور موثری نابود کند.
- فیلتر هگا: این فیلتر از ماده نیمه رسانای دی اکسید تیتانیوم ساخته شده است.فیلتر کاتالیزر نوری در دستگاه تصفیه هوا به همراه لامپ UV از آخرین و پیشرفته ترین فیلترهای موجود در دنیا بوده که بهترین جاذب آلاینده های گازی شکل و بخارات شیمیایی نظیر بنزن و آلاینده های گازی شکل ناشی از خودروها و مانع از فعال شدن ویروس می باشد.
- فیلتر نانو پلاسما: با استفاده از تکنولوژی نانو، این فیلتر در دستگاه تصفیه هوا قابلیت جذب الکتریکی ذرات آلرژی زا و دوده هوا را داراست. ذرات نانو یون های قدرتمندی هستند، که از مولکول های آب ایجاد شده و دارای طول عمر بالایی می باشند.
- مولد یون منفی: بیشتر آلاینده ها و مواد آلرژی زا معلق در هوا بصورت مثبت باردار بوده و یون منفی به صورت منفی باردار است. این موضوع باعث می شود که یک جذب (مگنتیک) بین آلاینده های معلق در هوا به وجود بیاید که سبب یکپارچه سازی و چسبیدن آن ها به هم می شوند که در نتیجه باعث سنگینی آنها می شود.
نرخ تحویل هوای پاک (CADR)
یکی از شاخصهای مهم برای بررسی کیفیت عملکرد دستگاه تصفیه کننده هوا است. براساس این معیار، میزان هوای وارد شده به دستگاه محاسبه شده و سپس میزان آلایندههای جذب شده توسط دستگاه سنجیده میشود.
مقداری که CADR مشخص میکند براساس فوت مربع در دقیقه است. این عدد میزان حجم گاز تصفیه شده توسط دستگاه را مشخص میکند و هرچه بالاتر باشد نمایانگر کارایی بیشتر دستگاه است.
تعداد دفعات تعویض هوا در یک ساعت (ACH)
این شاخص برای آن است که مشخص شود یک دستگاه تصفیه هوا در هر یک ساعت، چند بار میتواند هوای اتاق را بهطور کامل تصفیه کند. این عدد هم هرچه بالاتر باشد نشاندهندهی کارایی بهتر دستگاه است. که البته با توجه به مساحت مورد استفاده قابل سنجش است.
برخی نکات مهم دیگر:
- برند دستگاه تصفیه هوا و خدمات پس از فروش آن
- قابلیت حمل آسان
- صدای دستگاه
- مصرف برق
- قیمت دستگاه تصفیه هوا
- امکانات جانبی
نگهداری از دستگاه تصفیه هوا
تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه هوا چه زمانی باید انجام شود؟
دستگاه تصفیه هوا یکی از مهم ترین نکات در بهره برداری صحیح از دستگاه تصفیه هوا، توجه به زمان تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه هوا می باشد. با توجه به سرد شدن هوا از اواخر فصل پاییز و ایجاد پدیده وارونگی هوا (اینورژن) و همچنین ریزش برگ های درختان در آذرماه، عملا تصفیه طبیعی هوا توسط برگ درختان تا پایان زمستان متوقف می گردد.
بهترین زمان برای تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه هوا خانگی در شهرهایی مانند تهران، اصفهان و اراک همان زمان اوایل آذرماه هرسال می باشد. البته فیلتر نانو نیازی به تعویض سالانه ندارد.
از شما دعوت میکنیم برای اطلاعات بیشتر درباره دستگاه های تصفیه هوا رزان کالا به فروشگاه ما مراجعه کنید.